1.7.2019

Proč pronajmout byt přes RK

Proč tedy pronajmout nemovitost přes realitní kancelář?

  1. Férově stanovená cena nájmu

Majitelům doporučím maximální reálnou výši nájemného. Například v posledních 3 letech v Brně nájmy dost podražily. Za 4 roky za 20-25% a ten, kdo si pronajímal byt sám, tak většinou nastavil cenu minulého nájmu nebo zvýšil cenu o 500 Kč. Minulý rok jsem začal pracovat pro majitele 10 bytů a ten měl nájmy ve všech bytech nižší přibližně o 20%, přestože nové nájmy měl z roku 2017 nebo 2018. Při spolupráci s kvalitním realitním makléřem tak máte přehled o reálných nájmech v čase.

  1. Nájemník přes RK většinou NENÍ NEPLATIČ

Z mojí zkušenosti platí, že kdo zaplatí provizi, tak má peníze a je zde větší jistota placení v budoucnu. Ti budoucí nájemníci, kteří mají hluboko do kapsy, tak jednoduše nejdou v drtivé většině přes realitní kancelář. Nepamatuji si opravdu, že bych v posledních 10 letech zprostředkoval nějakého neplatiče. Ani si to nepamatuji o mých kolegů v kanceláři.

 

  1. Není třeba řešit inzerci

Pokud máte makléře, nemusíte řešit inzerci, nemusíte fotit byt, stahovat fotky, ukládat je. Nemusíte také dávat inzeráty na různé servery. Nemusíte ani platit za tyto servery. Čas, který ušetříte, budete mít pouze pro Vás a na aktivity, které budete chtít dělat.

4. Není třeba řešit telefonáty a prohlídky

Pokud máte makléře, nemusíte řešit telefonáty od klientů a ani realitek, které Vás budou kontaktovat. Domluva schůzek, samotné schůzky budou na makléři. Až 50% nasmlouvaných prohlídek se neuskuteční tím, že se zájemce jednoduše nedostaví ani k prohlídce (i když máte schůzku potvrzenou hodinou před termínem!). To vše je čas, to vše ať si řeší makléř. Ty neuskutečněné schůzky neférových zájemců, to ať je na něm, ať se rozčiluje on a ne Vy.

  1. Podklady pro počátek nájmu (smlouva, předávací protokol) připraví realitka

Pokud máte makléře, nemusíte řešit ani přípravu smluv ani předávacího protokolu. Doporučuji však si s makléřem předem setkat nad parametry nájemní smlouvy a probrat je společně dopodrobna.

6. Nevíte-li si rady, jsme při ruce.

V případě, že si v průběhu nájmu s něčím nevíte rady, rád poradíme. Pro stálé klienty řešíme i různé dodatky nebo v případě ukončení nájmu dokážeme byt převzít zpět. Pokud nemáte čas, domluvíme malíře nebo jiné opraváře.

7. Služba, která je zdarma

Nic není zdarma na světě, ale tato služba pro Vás pronajímatele zdarma je. J Provizi totiž platí nájemník.

 

Máte-li nemovitost v Brně a chcete ji pronajmout, zavolejte 736 624 301.

Zpět